hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > خراسان رضوی| شاکله تمدن نوین اسلامی در آموزش و پروش ریخته می‌شود

خراسان رضوی| شاکله تمدن نوین اسلامی در آموزش و پروش ریخته می‌شود

تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه شاکله تمدن نوین اسلامی در آموزش و پروش ریخته می‌شود، بر لزوم عدالت آموزشی در مدارس کشور تأکید کرد. 

به گزارش آستان نیوز، حجت‌الاسلام‌والمسلمین احمد مروی در دیدار وزیر و معاونان وزارتخانه آموزش‌وپرورش که در تالار ولایت حرم مطهر رضوی برگزار شد، با تأکید بر اینکه اهمیت کار آموزش‌وپرورش بسیار بالا و قابل قیاس با هیچ وزارتخانه و نهاد دیگری نیست، اظهار کرد: حضرت امام علی بن موسی‌الرضا (ع) می‌فرمایند: «مردم اگر محاسن کلام ما را بدانند از ما پیروی خواهند کرد.» بر این اساس ما آستان قدس رضوی و آموزش‌وپرورش را در یک راستا می‌دانیم. او با اشاره به اهمیت کار تعلیم و تربیت، اظهار کرد: نقش، جایگاه و تأثیر مهم معلمان در ساختن آینده روشن برای جامعه بر هیچ‌کس پوشیده نیست، اینکه قبل از انقلاب بزرگانی همچون شهیدان بهشتی و باهنر در مقوله آموزش‌وپرورش فعال بودند، خود گواهی بر اهمیت این مقوله است.

معلمی شغل انبیا است

تولیت آستان قدس رضوی در ادامه به تشریح اهمیت ارزش کار معلمی پرداخت و ابراز کرد: تمدن نوین اسلامی که مورد تأکید رهبر انقلاب است، شاکله‌اش در آموزش و پروش باید ریخته شود. او افزود: معلمی شغل انبیاست و باید در جامعه اهمیت و منزلت بسیار بالایی داشته باشد، متأسفانه مسائل اقتصادی و مشکلات یکسری از این ترتیب‌ها را بر هم زده است. حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی تصریح کرد: آموزش‌وپرورش باید به قداست، منزلت، تأثیرگذاری و اهمیت کار خود واقف باشد، معلمی جایگاهی رفیع و شأن والایی دارد و مؤثر بر سرنوشت یک ملت است. او در ادامه با اشاره به نقش مهم مدارس بر تعمیق باورهای دینی دانش‌آموزان، تصریح کرد: با بخشنامه نمی‌شود جوانان را دین‌دار و نمازخوان کرد، جامعه را نمی‌توان بخشنامه‌ای دین‌دار کرد، در این عرصه معلمان هستند که می‌توانند مفاهیم والای دینی و ارزش‌های اسلامی را بر قلوب متعلمین خود حک و نسل جوان را با عمق دینی آشنا کنند که کاری بسیار دشوار و مهم است.

سازوکارهای امور دینی و پرورشی در آموزش‌وپرورش تقویت شود

تولیت آستان قدس رضوی تأکید کرد: سازوکارهای امور دینی و پرورشی در آموزش‌وپرورش باید تقویت شود و افراد دانشمند در این عرصه‌ها فعال باشند، پیش از انقلاب شهیدان بهشتی و باهنر در این عرصه‌ها فعال بودند که نشان از اهمیت آن دارد. او ابراز کرد: دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه از آموزش‌وپرورش تغذیه می‌شوند و اگر آموزش‌وپرورش نتواند نقش اثرگذار خود را ایفا کند، نمی‌توانیم نتیجه را در دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه برداشت کنیم. حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی با تأکید بر اینکه شاکله ذهنی نسل جوان در دبستان‌ و دبیرستان شکل می‌گیرد، ابراز کرد: اگر شاکله ذهنی دانش‌آموزان در مدارس به‌درستی نهادینه نشود و شکل نگیرد، در آینده تغییر آن بسیار سخت و گاهی امکان‌ناپذیر خواهد بود، لذا تفکری که در سن نوجوانی در ذهن دانش‌آموز حک می‌شود برای همیشه ماندگار و همراه او خواهد بود. تولیت آستان قدس رضوی در بخش دیگری از سخنان خود به طرح موضوع تبعیض آموزشی پرداخت و ضمن درخواست از وزیر آموزش‌وپرورش برای تلاش در جهت کاهش فاصله این تبعیض‌ها و برقراری عدالت آموزشی، تصریح کرد: باید برای تبعیض‌های آموزشی تدبیری اندیشیده شود، نباید شرایط به‌گونه‌ای باشد که یکسری مدارس بهترین امکانات آموزشی را داشته و تنها قشر مرفه جامعه از آن‌ها بهره‌مند باشند و نیازمندان و فقرا که صاحبان اصلی این انقلاب هستند از حداقل امکانات اولیه آموزشی که حق هر شهروندی است، محروم باشند. او با تأکید بر اینکه بی‌عدالتی در آموزش‌وپرورش در شأن نظام مقدس نیست، ابراز کرد: صاحبان اصلی انقلاب همین پابرهنگان و مستضعفان هستند، این‌ها انقلاب کردند، جنگ را اداره کردند و در طول این چهل سال پای انقلاب ایستادند، ولی از نعماتش دیگرانی که کمترین نقش را داشتند بهره‌مند می‌شوند، وزارت آموزش‌وپرورش باید تدبیری برای برقراری عدالت آموزشی بیندیشید.

شیب خدمات آموزشی به سمت مناطق محروم سرازیر شود

او با بیان اینکه باید شیب خدمات آموزشی به سمت مناطق محروم سرازیر شود، تصریح کرد: فاصله تبعیض‌های آموزشی باید در کشور کاهش یابد، اگر می‌خواهیم نسل آینده از تربیتی صحیح برخوردار باشد، باید تمام دانش‌آموزان در مدارس احساس کننده عدالت نسبی آموزشی برقرار است. او در ادامه مهدکودک‌ها را از حوزه‌های مورد غفلت خواند و ابراز کرد: مهدکودک‌ها به‌عنوان یکی از تأثیرگذارترین محیط‌ها بر تربیت کودکان نباید مورد غفلت واقع شود، مهدکودک‌ها بسیار مهم هستند که متأسفانه مورد غفلت ما است؛ مصوبات خوب شورای انقلاب فرهنگی که سال‌ها مسکوت مانده، باید احیا شود. مروی در پایان ضمن اعلام آمادگی آستان قدس رضوی برای همکاری با وزارت آموزش‌وپرورش گفت: آستان قدس وظیفه خود می‌داند به میزان امکانات و مقدورات در حوزه‌های فرهنگی، قرآنی و دینی به آموزش‌وپرورش کمک کند. او تصریح کرد: آستان قدس رضوی با برخورداری از مدارس امام رضا (ع) و مهدالرضاها از تجارب خوبی در رویکردهای آموزشی و دینی برخوردار و آماده همکاری در زمینه‌های مختلف با آموزش‌وپرورش است.گفتنی است، در ابتدای این دیدار محسن حاجی میرزایی، وزیر آموزش‌وپرورش گزارشی از شرایط آموزشی کشور ارائه کرد.



امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام